Nieuwsberichten schrijven

Paul van der Bijl en Jan van Vegchel 9789059318182 | 3e druk, 2012
Budh

Beschrijving

Ze zien er zo simpel uit, die nieuwsberichten in de krant, op websites en op teletekst. Maar een goed nieuwsbericht schrijven is verre van eenvoudig. Wat is nieuws? Hoe kom je er aan en hoe schrijf je het kort, bondig en duidelijk op?

Nieuwsberichten schrijven is een praktijkgericht boek waarin al deze vragen aan de orde komen. Verschillende soorten nieuwsberichten voor diverse media worden uitgebreid behandeld. De nadruk ligt op berichtgeving over ‘hard nieuws’, maar ook het ‘zachte nieuws’ en aankondigingen komen aan bod. Een apart hoofdstuk is gewijd aan het persbericht. Daarnaast besteden de auteurs aandacht aan zaken als embargo’s, hoor en wederhoor en nieuws via social media.

Doelgroep

Nieuwsberichten schrijven is niet alleen geschikt voor aankomende journalisten, maar ook voor meer ervaren redacteuren en communicatieadviseurs die betere nieuwsberichten willen schrijven.

Auteursinformatie

De auteurs hebben allebei jarenlange ervaring als journalist (onder andere bij het persbureau anp) en als docent in het hoger onderwijs.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2021 | Boom uitgevers Den Haag